ThommessenFlow Finn folk

Anders Arnkværn Partner Oslo

Anders ble ansatt i firmaet i 2000, har vært transaksjonspartner siden 2002 og var styreleder i Thommessen fra 2010 til 2014. Hans praksis omfatter et bredt spekter av M&A og kapitalmarkedstransaksjoner i tillegg til refinansieringsoppdrag. Han rådgir selskaper, PE aktører og investeringsbanker.

Anders rangeres kontinuerlig på nivå 1 i Norge, både innenfor kapitalmarkeder og M&A, i alle anerkjente rangeringer. Han ble av Best Lawyers rangert som den beste M&A advokaten i Norge både i 2012 og 2014, den beste kapitalmarkedsadvokaten i 2016 og den beste Corporate-advokaten i 2018.
 1. Finansavisens Advokatundersøkelse
  2. plass, Oppkjøp og funsjoner

 2. Finansavisens Advokatundersøkelse
  Topp 10, Emisjoner og børsnoteringer

 3. IFLR1000
  Market Leader, Private Equity

 4. IFLR1000
  Market Leader, Capital Markets

 5. The Legal 500
  Hall of Fame, Commercial, corporate and M&A

  Anders Arnkværn has a toned down approach, keeping in sight the main priorities, an ability to relate smoothly with both client and counter-parties, exceptionally efficient in time and process to reaching the main goal, keeps his calm in difficult situations and conflicts.

 6. The Legal 500
  Leading Individual, Capital Markets

  "Anders Arnkværn is an outstanding transaction lawyer and one of the foremost in his generation"

 7. Chambers & Partners Global
  Band 1, Corporate/M&A

  "One of the top lawyers, a very complete practitioner." "A very experienced and practical M&A lawyer."

 8. Chambers & Partners Global
  Band 1, Capital Markets

  Anders Arnkværn is described as "efficient and knowledgeable" and a "specialist in negotiations"

 9. Who's Who Legal
  Recommended, Capital markets: Debt and equity

 10. Best Lawyers
  Lawyer of the year, Corporate Law

 11. Best Lawyers
  Recognized lawyer, Mergers and Acquisitions Law

 12. Best Lawyers
  Recognized lawyer, Capital Markets Law

 1. M&A-erfaring

  Anders bistod Vår Energi med oppkjøpet av ExxonMobils lisensandeler på norsk sokkel, Oslo Børs VPS Holding i forbindelse med Euronext's overtagelse, Pioneer Property Group i forbindelse med salget av Pioneer Public Property og Pioneer Management, Norvestor i forbindelse med oppkjøpet av Stamina Group, SafeRoad og Nordic Capital i forbindelse med salget til FSN, Storebrand i forbindelse med oppkjøpet av Skagen, Norsk Hydro i forbindelse med oppkjøpet av bauxitt virksomheten til Vale mot vederlag i form av kontanter og nye aksjer i NHY, BP i forbindelse med salget av BP Norge til Aker BP mot vederlag i form av kontanter og nye aksjer i Aker BP, Storebrand i forbindelse med oppkjøpet av SPP fra Handelsbanken, Wintershall i forbindelse med overtagelsen av Revus, Ratos i forbindelse med oppkjøpet av Plantasjen, Norvestor i forbindelse med salget av ABAX, Oslo Børs i forbindelse med fusjonen mellom Oslo Børs og VPS og Norsk Hydro i forbindelse med etableringen av Sapa sammen med Orkla. Anders har bistått på mer enn 150 M&A transaksjoner.
 2. Kapitalmarkedserfaring

  Anders bistod med børsnoteringene av Shelf Drilling, Norbit, Webstep, SafeRoad, ArcusGruppen, Europris, Multiconsult, Bergen-Bio, Odfjell Drilling, Tanker Investments, Statoil, Songa Offshore, Renewable Energy Corporation, REC Solar, Trefoil, African Petroleum, Odfjell Invest I, Odfjell Invest II, Austevoll Seafoods, Bridge Energy, Interoil, Aker Solutions, RomReal og Discovery Offshore. Han har også bistått på alle de store fortrinnsrettsemisjonene de siste årene, herunder fortrinnsrettsemisjonene i Kongsberggruppen, Storebrand, DNB, REC, Norsk Hydro and Det norske oljeselskap (nå Aker BP). Han har bistått både utstedere og tilretteleggere i forbindelse med en rekke rettede emisjoner (private placements).
 1. Partner, Oslo, Thommessen

 2. Fast advokat, Oslo, Thommessen

 3. CEO Task Force, Kværner ASA/Kvaerner PLC

 4. Advokat og direksjonssekretær, Kværner ASA/Kvaerner PLC

 5. Advokatfullmektig, Kværner ASA

 6. Vitenskapelig assistent, Universitetet i Oslo, Institutt for privatrett

 1. Eksamen i Grunnleggende prosjektledelse (5 studiepoeng)
  Skema Business School

 2. Cand jur
  Universitetet i Oslo

 1. "Mister aksjeeieren sine organisatoriske rettigheter ved inngåelse av opsjoner og andre finansielle instrumenter", Tidsskrift for Forretningsjus (2002) nr. 2, (Arnkværn, Berge og Haugstad)