ThommessenFlow Finn folk

Anders Arnkværn Partner Oslo

Anders ble ansatt i firmaet i 2000, har vært transaksjonspartner siden 2002 og var styreleder i Thommessen fra 2010 til 2014. Hans praksis omfatter et bredt spekter av M&A og kapitalmarkedstransaksjoner i tillegg til refinansieringsoppdrag. Han rådgir selskaper, PE aktører og investeringsbanker.

Anders rangeres kontinuerlig på nivå 1 i Norge, både innenfor kapitalmarkeder og M&A, i alle anerkjente rangeringer. Han ble av Best Lawyers rangert som den beste M&A advokaten i Norge både i 2012 og 2014, den beste kapitalmarkedsadvokaten i 2016 og den beste Corporate-advokaten i 2018.
 1. IFLR1000
  Market Leader, Capital Markets

 2. IFLR1000
  Market Leader, Private Equity

 3. Chambers & Partners Global
  Band 1, Corporate/M&A

  "He is very on the ball. His core area of strength is his solution-oriented mindset; he has the expertise to find prime solutions."

 4. Chambers & Partners Global
  Band 1, Capital Markets: Equity

  "He is very on the ball. His core area of strength is his solution-oriented mindset; he has the expertise to find prime solutions."

 5. The Legal 500
  Hall of Fame, Commercial, Corporate and M&A

 6. The Legal 500
  Leading Individual, Capital Markets

  "Anders Arnkværn has a particularly efficient and no-nonsense approach."

 7. Finansavisens Advokatundersøkelse
  2. plass, Oppkjøp og fusjoner

 8. Finansavisens Advokatundersøkelse
  Topp 10, Emisjoner og børsnoteringer

 9. Who's Who Legal
  Recommended, Capital markets: Debt and equity

 10. Best Lawyers
  Lawyer of the year, Corporate Law

 11. Best Lawyers
  Recognized lawyer, Mergers and Acquisitions Law

 12. Best Lawyers
  Recognized lawyer, Capital Markets Law

 1. M&A-erfaring

  Anders bistod Vår Energi med oppkjøpet av ExxonMobils lisensandeler på norsk sokkel, Oslo Børs VPS Holding i forbindelse med Euronext's overtagelse, Pioneer Property Group i forbindelse med salget av Pioneer Public Property og Pioneer Management, Norvestor i forbindelse med oppkjøpet av Stamina Group, SafeRoad og Nordic Capital i forbindelse med salget til FSN, Storebrand i forbindelse med oppkjøpet av Skagen, Norsk Hydro i forbindelse med oppkjøpet av bauxitt virksomheten til Vale mot vederlag i form av kontanter og nye aksjer i NHY, BP i forbindelse med salget av BP Norge til Aker BP mot vederlag i form av kontanter og nye aksjer i Aker BP, Storebrand i forbindelse med oppkjøpet av SPP fra Handelsbanken, Wintershall i forbindelse med overtagelsen av Revus, Ratos i forbindelse med oppkjøpet av Plantasjen, Norvestor i forbindelse med salget av ABAX, Oslo Børs i forbindelse med fusjonen mellom Oslo Børs og VPS og Norsk Hydro i forbindelse med etableringen av Sapa sammen med Orkla. Anders har bistått på mer enn 150 M&A transaksjoner.
 2. Kapitalmarkedserfaring

  Anders bistod med børsnoteringene av Shelf Drilling, Norbit, Webstep, SafeRoad, ArcusGruppen, Europris, Multiconsult, Bergen-Bio, Odfjell Drilling, Tanker Investments, Statoil, Songa Offshore, Renewable Energy Corporation, REC Solar, Trefoil, African Petroleum, Odfjell Invest I, Odfjell Invest II, Austevoll Seafoods, Bridge Energy, Interoil, Aker Solutions, RomReal og Discovery Offshore. Han har også bistått på alle de store fortrinnsrettsemisjonene de siste årene, herunder fortrinnsrettsemisjonene i Kongsberggruppen, Storebrand, DNB, REC, Norsk Hydro and Det norske oljeselskap (nå Aker BP). Han har bistått både utstedere og tilretteleggere i forbindelse med en rekke rettede emisjoner (private placements).
 1. Partner, Oslo, Thommessen

 2. Fast advokat, Oslo, Thommessen

 3. CEO Task Force, Kværner ASA/Kvaerner PLC

 4. Advokat og direksjonssekretær, Kværner ASA/Kvaerner PLC

 5. Advokatfullmektig, Kværner ASA

 6. Vitenskapelig assistent, Universitetet i Oslo, Institutt for privatrett

 1. Eksamen i Grunnleggende prosjektledelse (5 studiepoeng)
  Skema Business School

 2. Cand jur
  Universitetet i Oslo

 1. "Mister aksjeeieren sine organisatoriske rettigheter ved inngåelse av opsjoner og andre finansielle instrumenter", Tidsskrift for Forretningsjus (2002) nr. 2, (Arnkværn, Berge og Haugstad)