ThommessenFlow Finn folk

FinTech

Fintech forener digital teknologi med finansielle tjenester og produkter, og vil fortsette å være en drivkraft som skaper innovasjon, samarbeid og investeringer i finanssektoren de kommende årene. Vi kjenner utfordringene og mulighetene Fintech-sektoren står ovenfor, enten du er et etablert finansforetak som ønsker å dra nytte av ny finansiell teknologi og nye forretningsmodeller, eller en leverandør av teknologi som ønsker å endre bank og finans.

Finanssektoren går fremdeles gjennom en digital transformasjon og ny teknologi endrer stadig måten finansielle tjenester tilbys og hvordan forbrukere og finansforetak samhandler med hverandre.

Mens tech start-ups over hele kloden fortsette å skape ny teknologi og digitale plattformer som endrer den tradisjonelle måten å levere finansielle tjenester, må banker, forsikringsselskaper og andre tilbydere av finansielle tjenester enten investere i ny teknologi eller omfavne de disruptive kreftene gjennom samarbeid og åpen innovasjon.

Samtidig er de globale teknologigigantene i økende grad blitt en del av verdikjeden for finansielle tjenester.

Sammen bidrar de til innovasjon og endringer i bransjen, enten det er gjennom digitale betalingsløsninger, big data analytics, AI, blockchain, digitale valutaer, robotikk, crowd funding eller nye skybaserte digitale plattformer.

Uavhengig av størrelse og markedsandel, må alle aktører i Fintech-økosystemet navigere i en jungel av stadig mer komplekse finansregulatoriske krav og personvernlovgivning.

I tillegg skaper digitalisering nye muligheter og utfordringer med hensyn til beskyttelse av IP, utnyttelse av personopplysninger, sikkerhet og anskaffelsesmodeller.

Thommessen har et dedikert fintech-team som bistår klienter fra alle deler av Fintech-universet, fra etablerte banker og store teknologibedrifter, til Fintech start-ups og investorer.

Teamet kombinerer ledende spesialister innen områder som teknologi og IP, finansregulatorisk og personvern.

Med vår tverrfaglige tilnærming tilbyr vi strategiske juridiske løsninger og gir de verdiskapende råd hver enkelt klient trenger for å holde tritt med den rivende teknologiske utviklingen samtidig som man navigerer den regulatoriske jungelen.

Vi har vært involvert i de mest betydningsfulle hendelser og transaksjoner i Fintech universet de siste årene, og bistår kontinuerlig et bredt spekter av klienter - fra spennende Fintech start-ups til store finansinstitusjoner.

Vi har i årevis gitt råd til disse klientene innen et bredt spekter av juridiske områder, som for eksempel:

  • Teknologikontrakter og anskaffelser
  • Finansregulatorisk
  • Selskapsrett
  • Personvern og cybersikkerhet
  • IP
  • Joint ventures og samarbeidsavtaler
  • E-handel og markedsføring
  • Skatt og merverdiavgift
Thommessen has expert capabilities in financial regulatory matters. The firm is also held in high regard for M&A, data protection and cybersecurity mandates. It advises established banks, technology start-ups and investors. Omtale
Chambers FinTech, 2024

Kåringer

  • 2024 Ranked FinTech Chambers FinTech Legal Guide

Teamet