ThommessenFlow Finn folk
Firmanytt

M&A i Stavanger: - Jobber med alt fra oppstartsbedrifter til store industrikonsern

Lars Martin 9

Siden etableringen i 2020 har Thommessen i Stavanger opplevd sterk vekst. Nå søker teamet flere kollegaer til deres ledende M&A-avdeling.

Partner Lars Martin Sveen startet som advokatfullmektig i Thommessen i 2012, og har siden den gang jobbet i avdelingen for M&A og selskapsrett. Etter å ha jobbet flere år i Oslo bistod han med etableringen av Thommessen i Stavanger i 2020 og 2021.

- Å etablere Thommessen i Stavanger har vært utfordrende, fordi vi skal ta markedsandeler i et etablert marked med gode konkurrenter. Det har imidlertid vært veldig gøy å kjenne på følelsen av å være "gründer", med et av Norges største og beste advokatfirmaer i ryggen. Det har samtidig vært utrolig lærerikt fordi det å bygge en virksomhet på et nytt sted, med nye folk og nye klienter, er veldig annerledes enn noe jeg har gjort tidligere, forteller Lars Martin.

To år med sterk vekst siden etableringen har gjort at Thommessen i Stavanger har skapt et solid fundament å bygge videre på. Lars Martin og resten av teamet ser frem mot ytterligere vekst i en spennende region.

- Stavanger og Rogaland har utrolig mange kompetente, risikovillige og hardtarbeidende gründere, som resulterer i et høyt antall nye vekstbedrifter, og som igjen fører til at det er mange nye klienter som vi får gleden av å bistå etter hvert som de vokser og trenger vår bistand, forteller Lars Martin.

Jobber sammen på tvers av kontorene

Thommessens fusjons- og oppkjøpspraksis har vært markedsledende i en årrekke. Teamet bistår hele spekteret av fusjoner og oppkjøp, og ligger kontinuerlig i teten på MergerMarket's anerkjente målinger – både i antall transaksjoner og transaksjonsverdi.

Å jobbe med M&A og kapitalmarkeder i Stavanger innebærer at teamet jobber med alt fra oppstartsbedrifter til store industrikonsern. Teamet bistod blant annet Dr. Dropin i deres oppkjøp av Stavanger-selskapet Snapmed i januar i år, og KVS Technologies sitt oppkjøp av Terratec-gruppen, noe som markerte etableringen av Europas største geodata-, innsamlings- og analyseselskap. Børsnoteringen av Zaptec var også et spennende oppdrag, og viser nettopp veksten og nyskapningen i regionen, som Thommessen er med på.

- Vi bistår alle som har behov for selskapsrettslig rådgivning, og ofte mer spesifikt i forbindelse med transaksjoner. Det er en utrolig stor bredde i typen klienter vi jobber med, noe som også gjør det ekstra givende, fordi vi lærer å kjenne mange forskjellige virksomheter, forskjellige bransjer og på helt forskjellige stadier, forteller Lars Martin.

For Thommessen er samarbeid på tvers viktig – både på tvers av avdelinger og kontorer. Alle i Team Thommessen, enten man er i Oslo, London, Bergen eller Stavanger, jobber sammen – på den samme måten og i ekte team.

I prosjektene setter vi sammen team basert på kapasitet og kompetanse uavhengig av hvilket kontor de tilhører. På den måten jobber vi sømløst på tvers av kontorene. Lars Martin Sveen
Partner

Å være en del av et mindre miljø i et større firma har sine fordeler, mener Lars Martin.

- Jeg opplever at alle føler et ansvar for å bidra til etableringen av kontoret, og det påvirker miljøet ved at mange tar ansvar for det sosiale, samme om det er "onsdagspils", fredagsutflukter eller andre større begivenheter. På den måten blir vi bedre kjent og kommer tettere på hverandre.

Skal vokse videre

Det som i Stavanger startet med seks seniorer vinteren 2020, er i dag blitt til et team på 17 medarbeidere. Sammen med resten av Thommessen har teamet i Stavanger allerede oppnådd mye. Nå ser kontorleder og partner Thomas Abrahamsen frem mot ytterligere vekst.

- Vårt mål er å bygge det ledende kontoret for transaksjoner, tvister og større prosjekter i Stavanger. Totalt ønsker vi å vokse til 25-30 advokater og fullmektiger, men vi er opptatt av at veksten skal komme på riktig måte. Vi ser derfor etter folk med langsiktige ambisjoner og som ønsker en spennende jobb i et ledende nasjonalt kompetansemiljø som Thommessen er, forteller Thomas.

I 2023 flytter teamet inn i helt nye lokaler. I det nye signalbygget i hjertet av byen, K8, legges det til rette for Thommessens krav til beliggenhet, funksjonalitet og miljøklassifisering – og ikke minst til flere nye kollegaer.

- Det må være flinke og ambisiøse folk, som ønsker å ha det gøy på jobben og være med å bygge Thommessen videre – og som ikke minst er hyggelige å jobbe med, forteller Thomas.

Ønsker du å jobbe med M&A og kapitalmarkeder i Stavanger?

Akkurat nå søker vi flere kollegaer! Les mer og søk her.

Kontaktpersoner

Aktuelt