ThommessenFlow Finn folk
Firmanytt

Utvider teknologi- og personvernavdelingen: - Spennende å arbeide med temaer som er i vinden

AG TEK 4

Thommessen satser betydelig på teknologi og personvern, og er nå på utkikk etter en ny kollega.

Thommessens teknologi- og personvernavdeling hjelper norske og internasjonale klienter med å nå sine forretningsmessige mål knyttet til digital teknologi og data, og har i løpet av de siste 20 årene bistått klienter i de fleste bransjer med prosjekter knyttet til utvikling, transformasjon, forvaltning og drift av IT- og forretningsprosesser.

Det markedsledende teamet, som består av 12 advokater og advokatfullmektiger, hjelper også norske og internasjonale klienter med å løse komplekse problemer og utfordringer knyttet til bruk, beskyttelse og kommersialisering av personopplysninger og annen virksomhetskritisk data.

Teknologi-interessen

Advokat Gry Handeland Løvlien har vært en del av TeamThommessen siden september 2022, og jobber særlig med ulike digitaliseringsprosjekter, forhandlinger av IT-kontrakter og innen regulatoriske områder som personvern.

- Arbeidshverdagen er ganske variert, noe som medfører at man raskt opparbeider seg, ikke bare juridisk, men også kommersiell og teknisk forståelse. Typisk kan arbeidshverdagen bestå av for eksempel å delta i forhandlingsmøter, foreta rettslige utredninger, utarbeide kontrakter og å bistå på transaksjoner og tvisteløsning relatert til teknologi og digitalisering, sier hun.

PRIVACY TRACKER

Uros (til høyre) har jobbet i Thommessen siden 2016. Her sammen med partner Christopher Sparre-Enger Clausen.

- Gøy og spennende

Advokat Uros Baarlid Tosinovic forteller om varierte arbeidsdager med mange forskjellige typer oppdrag og prosjekter.

- I løpet av en typisk arbeidsuke arbeider jeg for eksempel med complianceprosjekter, er involvert i avtaleforhandlinger og vurderer problemstillinger knyttet til kommersialisering og bruk av data, sier Uros.

- Det er gøy og spennende å arbeide med temaer som er i vinden, og som det snakkes mye om i media og blant virksomheter. De siste årene har jeg eksempelvis arbeidet mye med "big data", maskinlæring og AI, fortsetter han.

Rett før jul inngikk Thommessen et innovasjonssamarbeid med legal tech-firmaet Maigon, med mål om å effektivisere gjennomgangen av databehandleravtaler og konfidensialitetsavtaler - ved bruk av kunstig intelligens.

- Jeg føler meg veldig privilegert som har mulighet til å lære mye om denne nye teknologien gjennom jobben, sier Uros.

Et rettsområde i utvikling

Det er aldri kjedelig å jobbe innenfor et rettsområde hvor både lovgivningen og fakta er i stadig utvikling, mener Gry.

- Det er spennende å få jobbe med hyperaktuelle problemstillinger knyttet til for eksempel AI, forvaltning av data og cybersikkerhet. I teknologi- og personvernavdelingen lærer man noe nytt hver dag, og det er motiverende å få innsikt i innovative bransjer og ny teknologi, sier hun.

- Det beste med å jobbe i Thommessen og i teamet vårt er miljøet. Kollegaene mine er faglig dyktige og morsomme å være med, avslutter Uros.

Vil du jobbe med teknologi og personvern i Thommessen?

Vårt markedsledende team innen teknologi og personvern fortsetter å vokse og søker nye kolleger.

Vi er nå på utkikk etter dyktige advokatfullmektiger med 1-3 års relevant erfaring. Om du ikke har direkte erfaring fra områdene, så er det viktig at du har interesse for teknologi og personvern.

Les mer og søk på stillingen her.

Kontaktpersoner

Aktuelt