ThommessenFlow Finn folk
Firmanytt

Slik blir Thommessens nye lokaler i Oslo

2571 Thommessen R26 01 Resepsjon 03

I slutten av august flytter Thommessen til VIA – Oslos nye signalbygg. Her skal vi fortsette arbeidet med å skape morgendagens advokatfirma i lokaler som i enda større grad legger til rette for samhandling, kunnskapsoverføring og innovasjon. Vi gleder oss til å invitere dere på besøk!

Har du vært i Oslo sentrum det siste året, har du sikkert lagt merke til det storslåtte bygget som reiser seg på den gamle tomten til kjøpesenteret House of Oslo i Vika. Bygget heter VIA og skal huse noen av Norges største aktører innen bank, finans, jus, eiendom og rådgivning. Thommessen blir den største leietakeren og flytter i slutten av august inn i de fire øverste etasjene i den høyeste delen av bygget – tre av dem med takterrasser med en fantastisk 360 graders utsikt.

- Dette kommer til å bli Oslos beste kontorlokaler! Vi gleder oss veldig til å flytte, spesielt etter et år hvor vi har tilbragt mesteparten av tiden på hjemmekontor, sier Managing Partner Sverre Tyrhaug.

Siden etableringen i 1856 har Thommessen vært en viktig aktør i utviklingen av norsk næringsliv. Med en lang historie og høy anerkjennelse er blikket vendt fremover. Med flytting til VIA ønsker TeamThommessen å sette standarden for fremtidens advokatkontor. Vi skal skape enda sterkere relasjoner oss imellom og med klientene.

- For oss betyr VIA mer enn bare bytte av adresse. Her får vi lokaler som i enda større grad legger til rette for samhandling, kunnskapsoverføring og innovasjon – noe vi tror er nøkkelen til å forme fremtidens advokatfirma, forteller Sverre.

20190208 R26 Bilde av VIA Saturated 45

VIA skal bestå av to bygg på til sammen cirka 62.500 kvadratmeter med felles gårdsrom. Thommessen får nye lokaler i de øverste etasjene i nordbygget, hvor du ser takterrasser i en trappeformasjon. Illustrasjon: Schmidt / Hammer / Lassen (DK)

  • Se flere bilder nederst i artikkelen.

Dynamisk og fleksibel arbeidsplass

Flytteprosessen startet tilbake i 2017, da 30 Thommessen-medarbeidere fra et bredt spekter av stillingsgrupper bidro til å definere flytteprosjektets visjon, retning og formål. Gruppen var blant annet på befaring hos andre bedrifter for å hente inspirasjon. Formålet var å finne ut om det fantes bedre måter å arbeide sammen på, og hvordan kontorlokalene kunne legge til rette for dette. Tidlig i prosessen ble det klart at vi ønsket oss bort fra tradisjonelle cellekontorer til aktivitetsbaserte kontorer, samtidig som det må legges til rette for individuelt, fokusert arbeid.

I tillegg til at alle medarbeidere får faste arbeidsplasser, vil arbeidsarealene i 10.- 11.- og 12. etasje inneholde 87 møterom/samtalerom/stillerom.

- I VIA skal vi skape en dynamisk og fleksibel arbeidsplass. Når du er på kontoret velger du sone og arbeidsplass etter hvilke oppgaver du skal løse og, hvem du eventuelt skal jobbe sammen med. Målet er å øke samarbeidet på tvers og redusere behovet for interne møter og e-post. I tillegg vil mange fortsette å jobbe på hjemmekontor deler av uka. Vi skal kombinere de nye gode vanene fra det siste året med gleden av å se hverandre igjen på kontoret, forteller Sverre.

2571 Thommessen R26 13 åpent kontorlandskap 05

Thommessens nye aktivitetsbaserte kontor skal i enda større grad legge til rette for samhandling, kunnskapsoverføring og innovasjon. Illustrasjon: Rift

Invitere klientene inn

VIA er tegnet av det anerkjente danske arkitektfirmaet Schmidt Hammer Lassen og har ambisjon om å bli et av byens mest attraktive kontorbygg. Interiørkonseptet i Thommessens lokaler er det Radius Design som står bak. Radius Design har flere anerkjente interiørkonsepter på merittlisten, blant annet VIPPS sine kontorlokaler, Genki, Ling Ling Hakkasan og Grand Café.

- Byggets arkitektur og interiøret bidrar til at vi i enda større grad får synliggjort ThommessenKulturen og kommer tettere på klientene. Fra møtesenteret i 13. etasje vil en trapp lede ned til 12. etasje og vårt åpne torg. Her skal vi invitere klientene ned for å få et innblikk i vår arbeidshverdag, og for å kjenne på ThommessenPulsen. På torget har vi en kaffebar som skal driftes av =Kaffe, et stort flerbruksrom hvor vi kommer til å arrangere frokostseminarer og andre arrangementer, tre møterom som kan brukes til arbeidsmøter med klient og direkte utgang til en stor takterrasse, forteller Sverre.

Vi gleder oss til å invitere både klienter og studenter på besøk i VIA i løpet av høsten! Fra slutten av august blir vår nye besøksadresse Ruseløkkveien 38, 0251 Oslo.

Bærekraftig prosjekt

Bygget skal sertifiseres med BREEAM-NOR Excellent og Energiklasse A, og vil være en viktig del av Thommessens arbeid med å redusere eget klimafotavtrykk. VIA skal være et forbildeprosjekt for effektiv energihåndtering og bærekraftige løsninger i valg av materialer, teknikk og utforming, med blant annet solcelleanlegg på taket.

Bildegalleri: Sniktitt i Thommessens lokaler

2571 Thommessen R26 01 Resepsjon 03

Velkommen til møtesenteret i 13. etasje. Illustrasjon: Rift

2571 Thommessen R26 03 Møterom 03

I møtesenteret blir klienter og andre besøkende møtt med en fantastisk utsikt over Oslofjorden. Illustrasjon: Rift

2571 Thommessen R26 08 Liten resepsjon mot bibliotek 02

Det første man møter i 12. etasje er Thommessens internresepsjon og bibliotek. Illustrasjon: Rift

Trapp

Fra internresepsjonen går turen forbi trappen som knytter etasjene sammen og videre inn mot ThommessenTorget. Illustrasjon: Rift

2571 Thommessen R26 07 Bar spisebord 02

=Kaffe skal betjene kaffebaren på ThommessenTorget. Vi gleder oss til fersk og god kaffe av beste sort! Illustrasjon: Rift

Kontaktperson

Aktuelt