ThommessenFlow Finn folk
Studentnytt

Bank- og finanstrainee: - En unik mulighet til å lære om finans

Anniken Due

Gjennom Thommessen og Nordeas nye bank- og finansprogram har Anniken Due blitt kjent med livet som både internadvokat og advokatfullmektig i to ledende miljøer for bank og finans.

- Akkurat slik jeg drømte om har oppholdene vært en utrolig spennende og unik mulighet til å lære om finans. Jeg har følt at dette har vært jobben min og ikke på noen måte kjent meg som en gjest på besøk, forteller Anniken, som er tredjeårsstudent ved Universitetet i Oslo.

Tidligere i år tok hun en ti ukers pause fra studiehverdagen for å gjennomføre traineeopphold hos Thommessen og Nordea. Anniken er den aller første traineen i bank- og finansprogrammet, som er et samarbeid mellom de to firmaene.

  • Er du vår neste bank- og finanstrainee? Nå tar vi imot nye søknader! Her finner du søknadsskjema. Ønsker du å lese mer om trainee-programmet? Klikk deg inn her.

Slik var en vanlig dag som trainee

Som trainee i Thommessen fikk Anniken et innblikk i hvordan det er å være advokatfullmektig i vår bank- og finansavdeling. Hun jobbet mye med store restruktureringer og obligasjoner, hvor hun blant annet produserte en rekke dokumenter og avtaler.

- I Nordea jobbet jeg mer rettet mot kunden og hjalp til med å skrive tilsvar i en rekke saker samt rettskildesøk og prosedyre, forteller Anniken, og fortsetter:

- Det er utrolig interessant å erfare hvor bredt man kan jobbe innen finans, og å oppleve finansretten fra to ganske ulike perspektiver som internadvokat i en bank og som advokatfullmektig i bank- og finansavdelingen i et toppadvokatfirma.

Hva var de største forskjellene på å være trainee hos Nordea og hos Thommessen?

- Den største forskjellen fra å jobbe som advokatfullmektig i Thommessen og som internadvokat i Nordea, er at man i Thommessen jobber med eksterne klienter, mens i Nordea er det banken som er klienten, sier Anniken.

Hun forteller at hun jobbet noe bredere som en del av Group Legal i Nordea enn i bank og finans i Thommessen.

- Dette fordi Nordeas juridiske avdeling jobber med alle typer rettslige problemstillinger banken trenger hjelp til, som dermed kan være mye annet enn finans - for eksempel markedsføringsrett, personvern og forbrukerrett, forteller traineen, og legger til at det hos Thommessen var mer konsentrert finansrett hun jobbet med.

- Dette har lært meg både å dykke dypt inn i kjernen av finans-jus, samt å se det overordnede store bildet av hvordan finansrett i samfunnet henger tett sammen med mange andre beslektede regelsett, forteller jusstudenten.

Restrukturering og rettsak

Av alle arbeidsoppgaver trekker Anniken frem to høydepunkter; en stor restruktureringssak og en spennende rettsak.

- I Thommessen fikk jeg være en del av en stor og spennende restruktureringssak - i sluttfasen hvor vi nærmet oss closing. Det var høyt tempo med mye som skulle gjøres, og mange dokumenter som måtte produseres på kort tid. Det var veldig gøy å få være en del av teamet som holdt på med denne, og å bli inkludert og få ansvar som om jeg var en av fullmektigene. Dette lærte meg å jobbe effektivt, være selvstendig og å levere under press. Det er svært givende når man da får til å levere tilfredsstillende, forteller Anniken.

I Nordea fikk hun i to uker være med på å forberede en rettsak, i tillegg til å være med i retten under hele rettsaken.

- Jeg ble involvert i alt arbeidet med saken som om jeg var en av advokatene selv. Det var utrolig lærerikt å få bli inkludert i hele prosessen fra start til slutt, og spesielt kveldene tilbake på kontoret mellom dagene i retten, der vi måtte jobbe på og planlegge strategi for neste dag. Det ga meg et skikkelig kick å få kjenne på den ekte advokathverdagen i retten, sier Anniken.

- Faktum blir ikke servert til deg

En viktig erfaring Anniken har tatt med seg fra trainee-oppholdet, er at faktum ikke blir servert til deg slik det gjør i en praktikumsoppgave på studiet.

- En del av jobben i den ekte verden er å finne ut av hva som har skjedd før man begynner å løse saken. Med ekte mennesker/selskaper og ekte saker blir ting mer virkelighetsnært, man får et større eierskap til oppgavene man har etterfølgende av et større ansvar, og det hele virker mer meningsfullt, forteller Anniken, og fortsetter:

- Alt dette gjør at jeg blir enda mer motivert når jeg nå skal tilbake på skolebenken, og jeg gleder meg til å komme tilbake ut i jobb igjen om et par år.

Trygghet fra mentor

Anniken fremhever at hun hos både Thommessen og Nordea har blitt tatt svært godt imot, og inkludert som en del av teamene.

- Det var også trygt å ha min egen mentor/fadder begge steder som jeg alltid kunne gå til. Jeg har følt at dette har vært jobben min og ikke på noen måte kjent meg som en gjest på besøk, forteller hun, og fortsetter:

- Begge steder har jeg blitt kjent med utrolig dyktige, sosiale, hyggelige, imøtekommende og varme mennesker som har gjort disse ti ukene til en helt fantastisk opplevelse for meg.

Jeg sitter igjen med en følelse av at jeg er veldig heldig som har fått jobbe med så mange flotte folk, som jeg håper jeg møter igjen ved en senere anledning. Anniken Due
Trainee

Anniken søkte på traineeprogrammet fordi hun ønsket å få innblikk i og erfaringer fra en verden hun ikke lærer om på universitetet.

- Dersom man ønsker å få innblikk i og erfaringer fra finansverdenen, bør man komme seg på innsiden hos en av aktørene, slik man får mulighet til gjennom dette traineeprogrammet. Jeg er veldig takknemlig for å ha fått være med på dette og ønsker mange nye studenter den samme muligheten, avslutter Anniken.

Er du vår neste bank- og finanstrainee?

Akkurat nå tar vi imot søknader! Mer informasjon og søknadsskjema finner du her.

Om trainee-programmet

  • Som bank- og finanstrainee får du mulighet til å bli kjent med livet som både internadvokat og advokatfullmektig i to ledende miljøer for bank og finans.
  • Du får en egen dedikert mentor hos både Thommessen og Nordea som vil følge deg tett under hele oppholdet. Mentoren vil gi deg faglig veiledning og oppfølgning i konkrete arbeidsoppgaver. Mentoren vil også sørge for at du blir en naturlig del av det sosiale miljøet.
  • Hos Nordea vil du bli en del av Group Legal. Group Legal yter juridisk rådgivning til alle forretningsområder i Nordea-konsernet og er Nordens største in house-avdeling med over 200 dyktige advokater.
  • Hos Thommessen får du en partner fra arbeidsgruppen for Bank og finans som mentor. Partneren vil følge deg tett gjennom hele oppholdet og veilede deg i jobben du gjør. Du vil få ta del i forhandlinger og klientmøter, og bli kjent med juridiske problemstillinger på ulike områder.
  • Alle jusstudenter som har påbegynt tredje studieår kan søke.

Kontaktperson

Aktuelt