ThommessenFlow Finn folk
Studentnytt

Bank- og finanstrainee: – Veldig kult å se sitt eget arbeid fremført i retten

Lena Kormeseth 7

Som bank- og finanstrainee får man bli kjent med livet som både internadvokat og advokatfullmektig i to ledende miljøer for bank og finans – fem uker hos Nordea og fem uker hos Thommessen. Trainee Lena O’Neill Kormeseth opplevde å få mye ansvar fra dag én.

– Det beste med oppholdene er at du blir behandlet som en fast ansatt både sosialt og faglig. Det gjør at man får veldig mye ansvar, forteller Lena.

Hun gjennomførte traineeopphold i Thommessen og Nordea høsten 2023.

– Ved å få mye ansvar lærte jeg også mye over kort tid, og fikk eierskap til det jeg leverte, forteller jusstudenten.

Var med i rettssak

Som bank- og finanstrainee blir man en del av Group Legal i Nordea, som yter juridisk rådgivning til alle forretningsområder i Nordea-konsernet. Group Legal er Nordens største inhouse-avdeling med over 200 dyktige advokater.

I Nordea har Lena blant annet jobbet med å utforme tilsvar til finansklagenemnda i klagesaker fra privatkunder, og med å gjennomgå låneavtaler. Høydepunktet hennes var imidlertid at hun fikk være med på en sak som gikk for lagmannsretten.

– Da var jeg med å utforme innledningsforedrag og prosedyre. Så fikk jeg også sett saken da den gikk for retten. Det var veldig kult å se sitt eget arbeid fremført i retten. Da kjente jeg på eierskap til det jeg hadde gjort i løpet av oppholdet, forteller Lena.

Som bank- og finanstrainee var Lena også tilknyttet bank- og finansavdelingen i Thommessen, og jobbet hovedsakelig med oppgaver derfra. Her har Lena jobbet sammen med advokater som er anerkjent som ledende innen bank og finansiering.

– Oppgavene jeg gjorde var alt fra å utforme finansieringsavtaler og sikkerhetsdokumenter, til å gjennomgå styreprotokoller og aksjeeierbøker, forteller Lena.

Innblikk i hvordan det er å jobbe med jussen i team

Som trainee lærer man gjerne ting som jusstudiet sjeldent gir svar på, nemlig hvordan det er å jobbe som forretningsadvokat i praksis.

– Man får et helt annet innblikk i hvordan det er å jobbe med jussen. Så får man også innblikk i hvordan det er å jobbe sammen i team, og se hvordan man kan samarbeide for å nå de målene som kunden, klienten, Nordea eller Thommessen har. I tillegg gir et traineeopphold nyttig læring om hvordan næringslivet fungerer, forteller Lena.

Se video: Lena forteller fra oppholdene i Thommessen og Nordea.

Er du vår neste bank- og finanstrainee?

Er du nysgjerrig på hvordan det er å jobbe med bank og finans i et stort forretningsadvokatfirma, samtidig som du vil lære mer om hvordan det er å jobbe som internadvokat i bank? Nå tar vi i mot nye søknader til bank- og finansprogrammet vårt.

Les mer og søk her innen 3. mars.

Aktuelt