ThommessenFlow Finn folk
Studentnytt

Bank- og finanstrainee: - Unik mulighet til å lære mest mulig

Marcus 1 1

– Det er spennende å få være med på store saker som man leser om i avisene, og vite at man har bidratt, forteller Marcus Rix. I vinter har han gjennomført Thommessen og Nordeas bank- og finansprogram for jusstudenter.

Som bank- og finanstrainee har jusstudent Marcus fått erfaringer fra to ledende miljøer innen bank og finans.

– Det har vært veldig bra begge steder. Folk er veldig hyggelige og inkluderende, og etter bare noen dager føler man at man er fast ansatt. I tillegg er folk ekstremt flinke og villige til å lære bort, noe som er veldig inspirerende. Begge oppholdene har vært veldig lærerike, og en god forberedelse til å begynne å jobbe som advokatfullmektig, forteller jusstudenten.

Advokatfullmektig i Thommessen

Å være trainee i Thommessen og Nordea gir erfaringer fra et bredt spekter av oppgaver.

– I Thommessen jobbet jeg med en stor og kompleks sak under hele oppholdet mitt, noe som var veldig spennende. Alt var veldig nytt, så i starten handlet det mest om å gå gjennom dokumenter og korrespondanse for å sjekke om alt stemte, og samtidig prøve å forstå helheten i saken, forteller Marcus.

Etter hvert fikk han mer ansvar.

– Da ble det mye utarbeidelse og endring av dokumenter, samt holde styr på at vi hadde nødvendige dokumenter når vi nærmet oss closing. Jeg ble godt integrert i teamet og var med på mange møter med både teamet i Thommessen, andre advokatfirmaer og klienten, forteller jusstudenten.

Internjurist i Nordea

I Nordea var Marcus en del av internadvokatteamet i Group Legal.

– Der jobbet jeg med mange spørsmål knyttet til finansavtaleloven og finansforetaksloven, både overfor privatkunder og selskaper. Jeg har skrevet en del juridiske notater, bistått i tvister og vært med på mange møter. I tillegg har jeg fått god innføring i viktige avtaler og begreper, samt hvordan banken drives fra et kommersielt perspektiv, sier Marcus.

Den største forskjellen på å være trainee i Thommessen og i Nordea, er at man som internadvokat i Nordea bistår kunder av banken, mens man i Thommessen bistår klienter.

– I tillegg jobber man i Nordea med andre personer som ikke er advokater, og ofte er det disse man får oppgaver fra. For eksempel i forbindelse med en refinansiering. Da jobber du sammen med kundeansvarlig og kredittanalytikere. Det er veldig spennende å samarbeide på tvers av kompetanse og bakgrunn. I tillegg jobbet jeg en del bredere i Nordea og mye på norsk. I Thommessen jobbet jeg kun på engelsk, forteller Marcus.

Det virkelige liv vs. Peder Ås og Marte Kirkerud

Å jobbe med bank og finans gir oppgaver som er veldig annerledes enn praktikumsoppgaver på studiet, ifølge jusstudenten.

– Dette gjør at læringskurven blir veldig bratt. Det er likevel viktig med en god juridisk forståelse for hvilke juridiske problemstillinger som kan oppstå og evne til å tolke avtaler. Man lærer seg å forholde seg til klient eller kunde, og at faktum ofte er uklart. Noe av det viktigste man lærer seg er prosessen i de ulike transaksjonene, nye begreper og hvordan ulike avtaler og dokumenter er utformet, forteller Marcus.

Det er langt mer spennende å jobbe med ekte saker, enn saker om Peder Ås og Marte Kirkerud. Marcus Rix
Trainee

Jusstudenten har lenge hatt et ønske om å jobbe innen bank og finans.

– Det var derfor ganske naturlig for meg å søke på dette trainee-programmet. Både Thommessen og Nordea er blant de fremste i Norge innenfor bank og finans. Hvis man synes fagområdet virker spennende, så er dette perfekte steder å være, forteller Marcus, og legger til:

– Å være bank- og finanstrainee er en unik mulighet til å lære mest mulig om bank og finans, og samtidig få et innblikk i livet som fullmektig og internadvokat.

Om trainee-programmet

  • Som bank- og finanstrainee får du mulighet til å bli kjent med livet som både internadvokat og advokatfullmektig i to ledende miljøer for bank og finans.
  • Du får en egen dedikert mentor hos både Thommessen og Nordea som vil følge deg tett under hele oppholdet. Mentoren vil gi deg faglig veiledning og oppfølgning i konkrete arbeidsoppgaver. Mentoren vil også sørge for at du blir en naturlig del av det sosiale miljøet.
  • Hos Nordea vil du bli en del av Group Legal. Group Legal yter juridisk rådgivning til alle forretningsområder i Nordea-konsernet og er Nordens største in house-avdeling med over 200 dyktige advokater.
  • Hos Thommessen får du en partner fra arbeidsgruppen for Bank og finans som mentor. Partneren vil følge deg tett gjennom hele oppholdet og veilede deg i jobben du gjør. Du vil få ta del i forhandlinger og klientmøter, og bli kjent med juridiske problemstillinger på ulike områder.
  • Alle jusstudenter som har påbegynt tredje studieår kan søke.

Kontaktperson

Aktuelt