ThommessenFlow Finn folk
Firmanytt

Thommessen har utviklet ny digital tjeneste for Leger Uten Grenser

MSB5470 High

Da Leger Uten Grenser så behovet for en mer tilgjengelig løsning for testamentariske gaver, tok de kontakt med organisasjonens ambassadørteam i Thommessen. Sammen har de gjort det enklere for givere som ønsker å testamentere til livreddende arbeid.

Foto: Leger Uten Grenser

Takket være private givere har Leger Uten Grenser mulighet til å opprettholde uavhengighet, og til å redde liv og lindre nød i de delene av verden hvor behovet for hjelp er aller størst. En del av donasjonene kommer via givere som skriver Leger Uten Grenser inn i sine testamenter.

- I fjor kom over 13 prosent av inntektene fra små og store testamentariske gaver, som igjen gikk direkte til livreddende arbeid, forteller Ane Nustad, testamentansvarlig i Leger Uten Grenser i over ti år.

Den siste tiden har organisasjonen opplevd en økende interesse rundt det å testamentere til dem.

- Jeg har vært så heldig å treffe mange sjenerøse mennesker som ønsker å testamentere bort deler eller hele arven til vårt arbeid. Mange har ikke livsarvinger og ønsker å videreføre den støtten de har gitt til ulike hjertesaker gjennom et langt liv gjennom sin arv. Andre igjen ønsker at både livsarvinger, familie, venner og organisasjoner skal tilgodeses i testamentet sitt, sier Ane.

Leger Uten Grenser er Thommessens hovedsamarbeidspartner innen samfunnsansvar, og hvert år bistår vi organisasjonen med finansiell støtte og juridiske pro bono-tjenester. Som en del av dette arbeidet har vi en dedikert ambassadørgruppe bestående av advokater som bistår Leger Uten Grenser i ulike prosjekter.

På starten av 2021 tok Ane kontakt med ambassadørteamet i Thommessen. Hun hadde et ønske om en mer tilgjengelig og digital løsning for å hjelpe givere som ønsker å testamentere til Leger Uten Grenser.

- De fleste eldre jeg snakker med bruker nå internett, så det var naturlig å tenke nytt og kanskje bryte ned noen barrierer, forteller Ane.

Portrett Ane Nustad kvadratisk

TESTAMENTANSVARLIG: Ane Nustad møter mange sjenerøse givere som testamentansvarlig i Leger Uten Grenser.

Samarbeid mellom advokater og innovasjonsteamet

Dermed var prosessen med å digitalisere Leger Uten Grensers testamentløsning i gang. Advokatene kontaktet Thommessens innovasjons- og utviklingsavdeling, som jobber med å utvikle ideer til nye, digitale tjenester.

- I innovasjons- og utviklingsteamet jobber vi mye med effektivisering av lignende prosesser, og vi har god erfaring med automatisering av dokumenter – både internt og for klienter, forteller Hege Sollie Johansen, kunnskapssjef i Thommessen.

Sammen med utviklerne Philip Wold Linkas og Paul Vik har hun bidratt i den tekniske utviklingen av testamentløsningen. Advokatene Charlotte Davidsen og Jenny Gamborg Nygård fra Thommessens ambassadørgruppe har blant annet sørget for at den digitale løsningen er i samsvar med arvelovgivningen og testet løsningen underveis.

Resultatet har blitt en trygg, digital løsning hvor givere kan opprette testamentet selv.

Når giver har et ferdig utkast, kan man laste det ned og sende til Thommessens ambassadørgruppe for gratis gjennomgang og vurdering, noe som gir testator valgmuligheter som tilpasses deres behov.

- Det var en glede å samarbeide med Thommessens team i utvikling av testamentmodulen. Allerede i første møte forstod teamet hva oppdraget gikk ut på, og hva behovene til testator var. Mange testatorer har gitt uttrykt for lettelse og takknemlighet for den gode hjelpen de har fått fra Thommessen, og jeg tror den digitale løsningen kan gi enda flere en god opplevelse tilpasset deres behov, forteller Ane.

Foreløpig er den digitale testamentløsningen tilgjengelig på Leger Uten Grensers nettsider, men i 2022 ser Ane og resten av organisasjonen frem til å gjøre den enda mer tilgjengelig og synlig for testatorer.

Hege Sollie Johansen

KUNNSKAPSSJEF: Hege Sollie Johansen er en del av Thommessens innovasjons- og utviklingsteam.

Givende prosjekter

Advokat Charlotte Davidsen er en del av det faste ambassadørteamet i Thommessen, som til sammen består av tre advokater.

- Vi bistår aller mest med testamenter og legater for givere til organisasjonen, og hjelper disse typisk med å sette opp testamenter og å få dem signert i henhold til formkravene i arveloven. Vi hjelper også med praktiske spørsmål som dukker opp i forbindelse med skifte av dødsbo, for eksempel knyttet til fast eiendom, forteller Charlotte.

Hun har samarbeidet med Leger Uten Grenser i flere år, og har vært så heldig å få være med organisasjonen til Brussel på besøk til hovedkontoret og treningsområdet for feltarbeidere.

- Det er veldig givende å få bistå Leger Uten Grenser med pro bono-arbeid. Gjennom dette arbeidet har vi blitt godt kjent med organisasjonen, og vi har fått et innblikk i det viktige og livreddende arbeidet organisasjonen gjør for dem som trenger det aller mest. Vi ser også hvor viktige private givere er for organisasjonen, forteller Charlotte.

Kunnskapssjef Hege er enig.

- Det har vært veldig givende å jobbe med dette prosjektet, og vi synes alle det er fint å kunne bidra med en liten del til det fantastiske arbeidet Leger Uten Grenser gjør, forteller hun.

Leger Uten Grensers digitale testamentløsning finner du her.

CHDA

AMBASSADØR: Charlotte Davidsen har ledet testamentprosjektet, og er en del av Thommessens ambassadørteam.

Kontaktperson

Aktuelt