ThommessenFlow Finn folk
Studentnytt

Slik er det å delta på ThommessenAkademiet

Th Ak2023 samling1 08

Nysgjerrig på hvordan det er å være en del av ThommessenAkademiet? Les fra sju tidligere deltakere her.

Gjennom ThommessenAkademiet får jusstudenter innsikt i forretningsadvokatrollen gjennom tre faglige og sosiale samlinger. Her får man prøve seg i praksis på blant annet forhandlinger og prosedyre, løse spennende case-oppgaver sammen med de andre deltakerne, og lære om spennende teamer innen forretningsjus. I tillegg får deltakerne tett oppfølging av en egen mentor gjennom hele året, et trainee-opphold og tilbud om skriveplass i Thommessens lokaler.

Lurer du på hvordan det er å være med på ThommessenAkademiet? Her forteller tidligere deltakere om hvordan de opplevde programmet.

Shubham Shaw red

Shubham Shaw

Shubham: – Ble møtt med stor imøtekommenhet og engasjement

Det er vanskelig å velge ett høydepunkt blant mange, men deltakelsen på ThommessenAkademiet ga meg en unik mulighet til å utforske ulike forretningsjuridiske områder og motta verdifull veiledning fra advokatene, som ledet meg i riktig retning etter mine interesser.

Det sosiale opplegget under samlingene inneholdt frokost med mentorer, flotte middager og aktiviteter som minigolf og karaoke. Det meste ble arrangert på kvelden etter at dagens faglige program var avsluttet, hvor advokater og mentorer som deltok i samlingene ble med. Min opplevelse var at uansett hvem man satt med under middagen eller var på lag med under aktivitetene, ble man møtt med stor imøtekommenhet og engasjement, som resulterte i at man fikk en trygghetsfølelse etter bare noen sekunder.

Lena Haug red 1

Lena Haug

Lena: – Svært nyttig å ha en mentor som delte sine erfaringer

Å være deltaker på ThommessenAkademiet var en utrolig kul opplevelse. Jeg lærte mye om de ulike fagfeltene Thommessen arbeider med og fikk et godt innblikk i livet som en forretningsadvokat.

Som deltaker på akademiet får man en egen mentor som deltar på samlingene og følger deg tett gjennom hele året. Det var svært nyttig å ha en mentor som delte sine erfaringer, ga god veiledning og som jeg enkelt kunne henvende meg til med alle spørsmål som dukket opp.

Morten Asperud red

Morten Larhammer Asperud

Morten: – Det klart beste tilbudet på jussen

Etter min mening er ThommessenAkademiet det klart beste tilbudet på jussen. Her fikk jeg mulighet til å bli kjent med firmaet over tid og ved flere ulike anledninger. Jeg likte veldig godt at vi fikk mulighet til å bli kjent med de ansatte, også i litt mindre formelle settinger. Jeg er veldig imponert over hvor godt det ble lagt til rette for oss.

Ved at samlingene alltid var knyttet til en case, var det lett å få en følelse av hva de ulike avdelingene jobbet med og få en realistisk tilnærming til det. Dette gjorde det lettere for meg å peile meg ut en retning over hva jeg senere kan ønske å jobbe med. Samtidig er det ikke hverdagskost å få prosedere foran en høyesterettsdommer. Jeg var klart nok spent på dette, men det viste seg kun å være god læring og veldig gøy. Dette var akademiets klare høydepunkt for min del.

Helene Lorem red

Helene Lorem

Helene: – Akademiet bekreftet at forretningsjus faktisk er et svært spennende fagfelt

Å være deltaker på ThommessenAkademiet var en utrolig lærerik og hyggelig opplevelse. Jeg syntes det var interessant å lære mer om hvordan advokater arbeider i praksis, da man på studiet hovedsakelig fokuserer på det teoretiske. I tillegg bekreftet akademiet at forretningsjus faktisk er et svært spennende fagfelt, noe som virkelig har gitt meg lyst til å arbeide med dette i fremtiden!

Det sosiale opplegget ga oss deltakere en helt super mulighet til å bli kjent med både ansatte i Thommessen, og med de andre deltakerne på akademiet. I løpet av samlingene fikk vi blant annet delta på hyggelige middager sammen med våre mentorer og foredragsholdere. I tillegg ble det arrangert minigolf, noe som alltid er en god ice-breaker!

Henrik Bruvik2 red

Henrik Bruvik, her fra firmatur til Lofoten i 2022

Henrik: – Utrolig god og sosial stemning på kontoret

Å være deltaker på ThommessenAkademiet var både lærerikt og sosialt. Man merker fra første samling at Thommessen legger ned stor innsats i både det faglige og sosiale opplegget. På hver samling var det praktiske case-oppgaver som ga meg muligheten til å prøve ut forskjellige deler av advokatfullmektigjobben som jeg ellers ikke ville fått sjansen til på studiet, og på kveldstid var det alltid duket til noe sosialt med hyggelige folk.

En skriveplass hos Thommessen innebærer at man får egen pult i Thommessens lokaler, tilgang på bibliotektjenestene, hjelp med kildesøk, og muligheten til å få faglige råd fra erfarne advokater. Som skriveplass får man også være med det sosiale som skjer, og man blir godt inkludert og tatt imot av alle ansatte. Skrivestipendet kommer også veldig godt med i en ellers dyr hverdag!

En ting jeg særlig vil trekke frem som positivt med det å ha skriveplass hos Thommessen, er den utrolig gode og sosiale stemningen på kontoret! Jeg var så heldig å ha skriveplass sammen med en fantastisk flott gjeng. Samholdet blant skriveplassgjengen var helt supert fra dag én, og vi fant på masse kjekt sammen både i og utenfor kontorplassen.

Oda Drag Erlandsen red

Oda Drag-Erlandsen

Oda: – En god blanding av faglig og sosialt opplegg

Det har vært utrolig gøy og lærerikt å være en del av ThommessenAkademiets 23/24-kull. Samlingene er en god blanding av faglig og sosialt opplegg, slik at man får et godt innblikk i hvordan man arbeider med jus i praksis, samtidig som man blir godt kjent med de andre deltakerne og ansatte i Thommessen.

Blant annet fikk vi jobbe i praksis med case og prosedyre som innebar at vi hadde forhandlinger om ulike temaer, i tillegg til en “mock trial” hvor vi prosederte foran et dommerpanel. Dette er noe man i beskjeden grad er borti i løpet av studiet, og er derfor en god erfaring å ha med seg videre. Jeg anbefaler alle som er nysgjerrig på livet som forretningsadvokat og Thommessen som firma om å søke!

Anders Th Ak 1

Anders Høy Dypvik, her fra trainee-opphold i juni i år

Anders: – Å være trainee er morsomst når man får jobbe med ting man interesserer seg for

ThommessenAkademiet byr først og fremst på et solid og gjennomført faglig tilbud der man får et godt innblikk i firmaet, på tvers av ulike arbeidsgrupper. Videre har det å få sin egen mentor, som kan gi faglig og karrieremessig veiledning, vært nyttig mot slutten av studiet. Det sosiale aspektet er i tillegg en stor del av opplegget, og som deltaker sitter man igjen med et nettverk av hyggelige og flinke folk.

Jeg har vært trainee i avdelingen for EU- og konkurranserett. Som trainee har jeg fått bidra til å utarbeide en konkurransemelding, skrive notater om forståelsen av ulike retningslinjer fra EU-kommisjonen, og skrive tilsvar i noen tvistesaker. Videre har jeg hatt muligheten til å jobbe med spørsmål om hvordan ulike lands sanksjonsregelverk skal forstås og implementeres hos klienter. Å være trainee er morsomst når man får jobbe med ting man interesserer seg for. Det har jeg virkelig fått gjøre hos Thommessen!

Ønsker du å delta på ThommessenAkademiet?

Nå kan du søke om plass på ThommessenAkademiets 2024/2025-kull. Søk her innen 11. august.

Kontaktpersoner