ThommessenFlow Finn folk
Trainee/Student // Stavanger, Oslo

Fornybartrainee | Thommessen og Lyse

Fornybartrainee 14
Søk her
Søknadsfrist

Er du nysgjerrig på hvordan det er å jobbe med fornybar energi i et ledende forretningsadvokatfirma? Vil du samtidig utforske livet som internadvokat i et spennende energi og telekomkonsern?

Thommessen og Lyse har gått sammen for å lage et nytt traineeprogram for deg som er jusstudent, og som har et sterkt engasjement for fornybar energi, infrastruktur og industriutvikling.

Reisen mot en grønnere og mer bærekraftig verden skaper et hav av utfordrende juridiske problemstillinger, spesielt innen energibransjen. For å løse problemstillingene knyttet til utbygging av fornybar kraft, energieffektivisering og elektrifisering, blir rammebetingelser knyttet til fornybar energi stadig mer sentrale i hverdagen til en forretningsadvokat.

Som trainee vil du bli knyttet til en dedikert mentor hos hvert selskap, som vil veilede deg gjennom hele programmet. Mentorene vil gi deg faglig støtte i konkrete arbeidsoppgaver, samtidig som å inkludere deg som en del av det sosiale miljøet.

Hvem er en fornybartrainee?

En fornybartrainee er en jusstudent som skal ta/tar en master i rettsvitenskap og har påbegynt tredje studieår. Vi tar imot søkere fra alle universiteter. Vi ønsker oss studenter som er motiverte og som liker nye utfordringer – men du trenger ikke å være ekspert på fornybar energi.

Hva kan en fornybartrainee forvente?

Hos Thommessen

Thommessens fornybar-team jobber tett på hele energibransjen. Som fornybartrainee vil du få verdifull innsikt i et bredt spekter av juridiske og kommersielle utfordringer som bransjen møter, og som vil prege bransjen i tiden fremover.

Hos Thommessen får du en fadder som står for den daglige oppfølgingen gjennom oppholdet, og som vil veilede deg i jobben du gjør. Gjennom traineeoppholdet vil du bli integrert i vårt fornybar-team, og du vil få en smakebit på livet som advokatfullmektig i et ledende forretningsjuridisk advokatfirma.

Oppgavene du får vil være utfordrende og lærerike, og ta for seg hele spekteret av hva en forretningsadvokat innen fornybar energi jobber med - alt fra energiregulatoriske spørsmål til prosjektutvikling og transaksjoner.

Hos Lyse

Lyse er et norsk industrikonsern med virksomhet innen energi, telekommunikasjon og infrastruktur. Konsernet har hovedkontor i Stavanger og har over 1900 ansatte. Med over hundre års vannkrafthistorie er Lyse blant landets største produsenter av fornybar vannkraft. Nasjonalt er Lyse ledende på fiberbasert bredbånd og leverandør av mobiltjenester – gjennom merkevarene Altibox og Ice. Lyse er også leverandør av strøm, fjernvarme, fjernkjøling, gass og hurtiglading og er eier av det regionale nettselskapet, Lnett.

Som fornybartrainee ved konsernjuridisk avdeling i Lyse vil du få muligheten til å jobbe tett med energirelaterte prosjekter og problemstillinger. Du vil være del av et sterkt kompetansemiljø innenfor energi, telekommunikasjon og infrastruktur som preges av tett samarbeid med den operasjonelle virksomheten i konsernet.

Du vil få et unikt innblikk i hvordan det er å jobbe som konsernadvokat i kraftbransjen og få førsthåndskunnskap om hvordan rammebetingelser påvirker virksomheten. Med tett oppfølgning fra våre advokater og en dedikert fadder, vil du få arbeide med et bredt spekter av regulatoriske problemstillinger, blant annet knyttet til forvaltning og utnyttelse av vannressurser, energieffektivisering, nett og strømsalg etc.

Hvor?

Kontorene til Thommessen og Lyse i Stavanger. Det vil også være mulig å gjennomføre oppholdet ved Thommessens kontor i Oslo, dersom du ønsker det.

Lengde på oppholdet

Fem uker hos Thommessen og fem uker hos Lyse.

Søknadsfrist

19. mai.

Kontaktperson

Aktuelt