ThommessenFlow Finn folk
-
Klienter

Grunnrenteskatt for havbruk: Nå er proposisjonen klar!

Tirsdag 28. mars la regjeringen frem proposisjonen for grunnrenteskatt i havbruk.

Arctic Securities og Thommessen gir i dette seminaret en praktisk og nyttig gjennomgang av proposisjonen:

 • Hvordan ble det endelige lovforslaget?
 • Hva har vi ennå ikke fått svar på?
 • Når vil Stortinget behandle og i ytterste fall vedta det nye regelverket?

Opptaket er tilgjengelig til og med torsdag 27. april

Foredragsholdere

 • Bilde av Jon Gunnar Pedersen, partner // Arctic Securities

  Jon Gunnar Pedersen, partner // Arctic Securities

  Jon Gunnar Pedersen er Founding Partner i Arctic Securities, og har arbeidet med kapitalinnhenting, fusjoner og oppkjøp i finansnæringen siden 1994. Han har sittet i styret i daværende Marine Harvest og vært rådgiver for flere profilerte transaksjoner i havbruksnæringen. Pedersen har vært personlig sekretær i Arbeids- og Administrasjonsdepartementet og statssekretær i Finansdepartementet (H).

 • Bilde av Steffen Rødsjø, sektorleder sjømat // Arctic securities

  Steffen Rødsjø, sektorleder sjømat // Arctic securities

  Steffen Rødsjø er sektorleder for sjømat innenfor corporate finance divisjonen hos Arctic Securities. Han har 15 års erfaring fra investeringsbankmiljøet med fokus på M&A-rådgivning og finansiering.

 • Bilde av Axel Peter Glede Collett, research // Arctic Securities

  Axel Peter Glede Collett, research // Arctic Securities

  Axel Peter Glede Collett begynte i Arctic Securities i 2022. Han har en B.Sc i informatikk fra Universitetet i Bergen og flere kurs i finans og økonomi fra BI. Axel har også erfaring fra Arctic Asset Management og Capgemini.

 • CAMILLA BERGBY, MANAGING ASSOCIATE // THOMMESSEN

  Camilla har mange års erfaring innen norsk og internasjonal skatterett, selskapsrett og alminnelig forretningsjus. Hennes erfaring knytter seg særlig til transaksjoner, omstruktureringer og strukturelle spørsmål innenfor fiskeri og havbruk, shipping, oljeservice og tilknyttet industri. Hun har inngående kunnskap om rederibeskatningsordningen. I tillegg har Camilla lang erfaring innen planlegging og gjennomføring av generasjonsskifter.

 • FINN BACKER-GRØNDAHL, PARTNER // THOMMESSEN

  Finn begynte i Thommessen i 2001 og er en del av Thommessens avdeling for skatt og avgift. Han bistår norske og utenlandske klienter med spørsmål knyttet til norsk og internasjonal skatterett, herunder internprising. Finn bistår både med løpende rådgivning og ved restrukturering og transaksjoner. En stor del av Finns arbeid knytter seg til tvister med norske skattemyndigheter, og han har prosedert en lang rekke saker for norske domstoler, også for Høyesterett. Finn har lang erfaring med skattespørsmål knyttet til ulike bransjer og han har inngående kunnskap om rederibeskatningsordningen og skattereglene for vannkraft.