ThommessenFlow Finn folk
Firmanytt

Thommessen blir stolt partner med Oslo Pride

53437743070 1e5ec8ac97 o

Gjennom en ny samarbeidsavtale med Oslo Pride ønsker Thommessen å bidra til et mer inkluderende samfunn. – I arbeidet med Thommessen så langt har det blitt tydelig at vi deler samme verdigrunnlag, som er avgjørende når vi inngår partnerskap. Vi er svært glade for å ha Thommessen på laget, forteller Dan Bjørke, leder i Oslo Pride.

Oslo Pride fremmer holdninger som motarbeider diskriminering, hets og forfølgelse av skeive personer. I tillegg bidrar organisasjonen til å synliggjøre skeives perspektiver i internasjonalt menneskerettighetsarbeid. Thommessen blir det første advokatfirmaet blant Oslo Prides partnere.

– Først og fremst er det utrolig spennende at vi får anledning til å jobbe med advokatbransjen. Vi har lenge ønsket å samarbeide med bransjen, og derfor er det ekstra givende at det er det fremste kontoret i Norge vi har fått med oss som partnere. Thommessen er et av selskapene i advokatbransjen som virkelig tar mangfold og inkludering på alvor, og har en genuin ambisjon om å jobbe strategisk med tematikken, forteller Oslo Pride-leder Dan Bjørke.

Oslo Pride har hatt en stor utvikling de siste årene, og organisasjonen vokser i rekordfart med flere og større partnere enn noensinne.

– Interessen fra samfunnet er uten tvil økende. Det er betryggende og viktig å ha med seg stødig bistand fra Thommessen på denne veien vi nå begir oss ut på. Sammen skal vi jobbe for å dytte samfunnet i en mer inkluderende retning, sier Dan.

G75 A1422 1

Leder i Oslo Pride, Dan Bjørke (foto: Gaurav Madan/Oslo Pride).

Skal bidra med juridiske pro bono-tjenester

I Thommessen har temaer som mangfold og inkludering blitt jobbet aktivt med i flere år. Ved å etablere et mangfolds- og inkluderingsutvalg på tampen av 2022, har interne initiativer og tiltak knyttet til mangfold og inkludering fått ekstra vann på mølla.

– Vi jobber aktivt for et miljø fritt for diskriminering, og hvor alle skal kunne være seg selv på jobb. Gjennom flere mangfoldskampanjer og -aktiviteter de siste årene, har det vært fantastisk å se det interne engasjementet for et inkluderende arbeidsmiljø, og hvordan vi sammen bidrar til å skape det miljøet og den kulturen vi ønsker å ha for at alle skal kunne være seg selv på jobb, sier HR-sjef Anne Bogen, som også er en del av mangfolds- og inkluderingsutvalget.

Nå ønsker Thommessen å bidra med mangfolds- og inkluderingsspørsmål også utenfor egne kontorvegger. Som stolt partner skal Thommessen bistå Oslo Pride med juridiske pro bono-tjenester.

– I tillegg til å jobbe aktivt med mangfold og inkludering internt, støtter vi arbeidet Oslo Pride gjør for å fremme et samfunn hvor alle føler seg frie til å være den man er og elske den man vil. Å inngå et samarbeid med Oslo Pride, og å bruke den kunnskapen og kompetansen vi har for å kunne bidra til inkludering, kjennes derfor helt riktig for oss, sier Managing Partner Sverre Tyrhaug.

Femti år siden første Pride-markering i Oslo

Årets Oslo Pride arrangeres fra 21. til 29. juni. Under markeringen feires skeiv kjærlighet og mangfold, og det blir satt fokus på like rettigheter og menneskeverd. I 2024 er det femti år siden den første Pride-markeringen i Oslo. Den gangen demonstrerte et lite knippe mennesker på Universitetsplassen, og skapte en årlig tradisjon som med tiden skulle få navnet "Pride".

– Siden den gang har Pride blitt et viktig arrangement som markeres over hele Norge, der vi sammen sender et tydelig signal om at alle skal føle tilhørighet i samfunnet, uansett hvem du er eller hvem du elsker. 50 årsjubileet vil stå i fokus i årets festival, og vi feirer og hedrer innsatsen til de som har gått før oss. Dette gleder vi oss til å feire på vår nye arena for Pride Park: nemlig Sofienbergparken, forteller Dan fra Oslo Pride.

I anledning jubileet inviterer også Oslo Pride til konsert i Operaen.

– I samarbeid med Den Norske Opera og Kringkastingsorkesteret åpner vi årets Oslo Pride med en storslått konsert i Operaen den 19. juni. Dette gleder vi oss enormt mye til, forteller Dan.

I tillegg gjentas fjorårssuksessen Oslo Pride Business Forum. Dette er en konferanse hvor mangfold og inkludering i arbeidslivet blir diskutert.

– Vi inviterer inn toppledere, akademikere, mangfoldseksperter og representanter fra ulike minoritetsorganisasjoner til å bidra i en rekke spennende samtaler, debatter og foredrag. Vi kan allerede røpe at vi har fått med oss Laura Liswood, generalsekretær i Council of Women World Leaders, som er en av verdens fremste eksperter på mangfoldsarbeid på arbeidsplassen, sier Dan.

Samfunnsansvar i Thommessen

Vi støtter flere gode prosjekter knyttet til samfunnsansvar og pro bono-arbeid innenfor områder som er særlig viktige for oss. Kunnskap er vår viktigste ressurs, og det beste vi kan bidra med for at frivillige organisasjoner skal kunne gjøre arbeidet sitt under best mulig vilkår. I tillegg bistår vi flere samarbeidspartnere med finansiell støtte.

Du kan lese mer om vårt ansvar og våre samarbeidspartnere her.