ThommessenFlow Finn folk
Firmanytt

Kåret til en av Norges 50 fremste tech-kvinner

Trine Melsether og Trine Cecilie Woldsdal

Trine Melsether, Thommessens digitaliseringssjef, trekkes frem som en av landets fremste teknologikvinner i Abelia og ODA-Nettverk sin kåring for 2022.

– Dette er veldig stas og en hyggelig anerkjennelse til hele teknologimiljøet vi har bygd opp i Thommessen, sier Trine.

Hun er utdannet sivilingeniør og startet i Thommessen som prosjektsjef i 2015, etter å ha kommet fra jobben som manager i Metier. Da Thommessen ønsket å satse på digitalisering i 2017, startet Trine som digitaliseringssjef med ansvar for IT og kunnskapsavdelingen, samt den nyetablerte innovasjons- og utviklingsavdelingen. Sammen med Thommessens advokater og klienter jobber teamet for å forenkle hverdagen – både internt og for klientene.

- Ved å koble kunnskap og erfaring på tvers av firmaet med ny teknologi, sikter vi mot å skape innovative løsninger som forenkler og effektiviserer klientenes hverdag, forteller Trine.

I dag består produktporteføljen av alt i fra prosjektverktøy som gir tidsbesparelser og bedrer kommunikasjonsflyt i prosjekter, til dokumentautomatisering og databaser som gjør juridiske temaer både mer tilgjengelig og forståelig for næringslivet.

- For oss handler "legal tech" og digitalisering i all enkelthet om å sette mennesket i sentrum og å bruke teknologi for å løse problemer, sier digitaliseringssjefen.

En bransje i endring

Det skjer mye innen "legal tech" om dagen, og advokatbransjen står overfor store endringer i årene som kommer.

- I Thommessen får jeg være med å påvirke hvordan vi arbeider med teknologi og endring. Vi arbeider svært variert med alt fra testing av ny teknologi, utvikling av egne verktøy, egne skreddersydde løsninger for klienter og utskifting og fornying av eksisterende systemer i firmaet. Med teknologikompetanse internt har vi stor fleksibilitet og mulighet til å utvikle gode og innovative digitale tjenester internt og til våre klienter, forteller Trine.

Trine Melsether Advokatfirmaet Thommessen Artikkel

Rekordmange nominasjoner

I år er det sjette året på rad Abelia og ODA-Nettverk kårer Norges fremste kvinner i teknologibransjen – denne gangen med rekordmange nominasjoner. Formålet med kåringen er å løfte frem talenter og gode forbilder som kan inspirere flere kvinner til å velge teknologi.

– Historien har vist at vi trenger problemløsere av begge kjønn for å møte samfunnets store utfordringer, men fortsatt er det vesentlig flere menn enn kvinner som jobber i bransjen. Derfor ønsker Abelia og ODA-Nettverk å inspirere flere kvinner til å velge teknologiske yrker, sier Øystein Eriksen Søreide, administrerende direktør i Abelia, i en pressemelding.

Hele listen over Norges 50 fremste tech-kvinner finner du her.

Digitale tjenester

I Thommessen er vi nysgjerrige på nye løsninger og nye måter å jobbe på. Ved å koble vår kunnskap og erfaring på tvers av firmaet med ny teknologi, skaper vi innovative løsninger med mål om å forenkle og effektivisere klientenes hverdag. Her kan du se nærmere på hvilke produkter og tjenester vi kan tilby innen kategoriene prosjektverktøy, kunnskapsdeling og dokumentautomatisering, eller lese mer om hvordan vi jobber med innovasjon og produktutvikling.

Aktuelt