I september 2015 var det min tur til å dra til Thommessens London-kontor, hvor fullmektiger og advokater fra Oslo- og Bergen-kontoret får mulighet til å ha et opphold på fire måneder.

Da vi nærmet oss slutten av firemånedersperioden viste det seg at det var behov for en medarbeider til på fast basis ved London-kontoret, og oppholdet mitt ble forlenget med 12 måneder fra 1. januar 2016. Dette innebærer at jeg i dag har gleden av å jobbe på London-kontoret med lederen av kontoret, Lars Eirik, og Peder fra Oslo-kontoret som nå er godt i gang med sitt fire måneder lange opphold her.

Jeg stortrives med livet i London, og føler meg heldig som har fått muligheten til å oppleve det jeg gjør her.

Arbeidshverdagen som advokat i et norsk advokatfirma i London som kun arbeider med norsk rett er på mange måter veldig lik arbeidshverdagen jeg hadde i Oslo. Likevel er det noen vesentlige forskjeller som gjør en alminnelig arbeidsuke her borte annerledes:

En veldig viktig del av arbeidsoppgavene våre her i London er at vi skal møte både eksisterende klienter og advokater fra andre internasjonale advokatkontorer som vi jobber med, og samtidig benytte mulighetene til å møte mulige nye klienter og advokater som vi ikke tidligere har hatt så mye med å gjøre.

Dette innebærer at vi i løpet av en arbeidsuke gjerne har flere lunsjer utenfor kontoret og deltar på sosiale arrangementer rundt omkring i London hvor vi pleier eksisterende nettverk og knytter nye bekjentskaper. Slike lunsjer og arrangementer er veldig sosiale og samtalene går mye mer på det personlige plan enn på den generelle overordnede advokatpraten. Og så har jeg jo gleden av å ta tuben eller en double decker til og fra våre kontorer ved St. Pauls Cathedral hver dag – det er en opplevelse i seg selv når man er vant til å spasere noen få hundre meter til kontoret i Oslo til vanlig.

En veldig viktig del av arbeidsoppgavene våre her i London er at vi skal møte både eksisterende klienter og advokater fra andre internasjonale advokatkontorer.

Når arbeidsdagen er over er det utallige muligheter til å utforske og benytte seg av Londons yrende liv, og som en "True Blue" har jeg hatt gleden av å være på nesten alle hjemmekampene til Chelsea på Stamford Bridge. Det må også innrømmes at da oppholdet gikk fra å være et firemånedersopphold til å bli til over ett år endret mentaliteten seg med tanke på hvor hastverk jeg følte jeg hadde med å oppleve "alt" raskest mulig. Jeg stortrives med livet i London, og føler meg heldig som har fått muligheten til å oppleve det jeg gjør her.

Avslutningsvis må det nevnes at muligheten til å jobbe i London etter å ha studert juss i Norge er en gyllen mulighet til oppleve noe annerledes enn de mulighetene utdannelsen vanligvis bringer med seg.

All the best!

- Stian