ThommessenFlow Finn folk
Referansesaker

Thommessen bistår Vår Energi

Getty Images 984511892 1

Thommessen bistår Vår Energi med oppkjøpet av de gjenværende eierandelene til ExxonMobil på norsk sokkel. Transaksjonen er en av de største transaksjonene som noensinne er gjennomført på norsk sokkel.

Selskapet Vår Energi, som eies av italienske Eni og norske HitecVision, kjøper de gjenværende eierandelene til den amerikanske giganten ExxonMobil på norsk sokkel for USD 4,5 milliarder. Thommessen bistår Vår Energi i transaksjonen og teamet består av advokater fra M&A, Olje og gass, Skatt, Arbeidsliv og EU/konkurranserett.

Oljeselskapet Vår Energi ble dannet gjennom sammenslåingen av Point Resources og Eni Norge i desember 2018. Point Resources sprang ut av oppkjøpsfondet HitecVision i Stavanger – Norges største private equity-investor. ExxonMobil er verdens største uavhengige oljeselskap og har vært på norsk sokkel helt siden starten.

Kjøpet av de gjenværende andelene til ExxonMobil på norsk sokkel vil gjøre Vår Energi til det nest største selskapet på norsk sokkel med en produksjon på 300.000 fat per dag.

Transaksjonen er gjenstand for godkjenninger fra relevante myndigheter, og ventes sluttført i løpet av fjerde kvartal 2019.

Kontaktperson