ThommessenFlow Finn folk
Studentnytt

Gjør karriere av teknologi-interessen

P51 A0779

Thommessen satser betydelig på teknologi og personvern, og kommer til å øke teamet med flere advokater og advokatfullmektiger i tiden fremover. For Kristine Fagerlund var valget enkelt da hun fikk tilbud om å gjøre karriere av teknologi-interessen.

- Det er en kjensgjerning at teknologien utvikler seg langt raskere enn det juridiske rammeverket. Jeg tror derfor at det kommer til å være et spesielt stort behov for dyktige IT- og teknologi-jurister i lang tid fremover, og jeg har lyst til å bli en av dem!

Det forteller jusstudent Kristine Fagerlund, som har vært både deltaker på ThommessenAkademiet og trainee hos Thommessen tidligere. I høst tar hun fatt på jobben som advokatfullmektig i Thommessens teknologi- og personvernavdeling.

- Interessen for IT og teknologi har nok ligget latent i meg helt siden Snowden-skandalen i 2013, hvor det kunne leses om hvordan amerikansk etterretning behandlet personopplysninger på en måte som jeg på den tiden ikke visste at var mulig, forteller Kristine.

Interessen ble ikke mindre da hun fikk høre at det skulle tre i kraft en personvernforordning (GDPR) i løpet av 2018.

- Overalt kunne det leses om hvordan GDPR skulle komme til å ha stor betydning for bedrifters behandling av personopplysninger i tiden fremover. Siden 2018 har min interesse for IT og teknologi bare vokst mer og mer, sier jusstudenten.

Ledende team

Kristine ble for alvor kjent med Thommessen da hun var deltaker i ThommessenAkademiet i 2018/2019. Da var hun imidlertid tilknyttet en annen arbeidsgruppe enn teknologi og personvern.

- Jeg var så heldig å få være med på ThommessenAkademiet, hvor jeg ble tilknyttet arbeidslivgruppen. Trainee-oppholdet hos arbeidsliv var helt supert. Fadderne mine var motiverende, arbeidsoppgavene var spennende og det sosiale var veldig bra. Litt tilfeldigheter spilte naturlig nok inn ved overgangen til teknologi-gruppen, men i lys av min interesse for IT og teknologi, så bør det ikke komme som noe sjokk at jeg sto med åpne armer da jeg ble tilbudt å jobbe med oppgaver sammen med dem, forteller Kristine.

Thommessens teknologi- og personvernavdeling hjelper norske og internasjonale klienter med å nå sine forretningsmessige mål knyttet til digital teknologi og data, og har i løpet av de siste 20 årene bistått klienter i de fleste bransjer med prosjekter knyttet til utvikling, transformasjon, forvaltning og drift av IT- og forretningsprosesser.

Det markedsledende teamet hjelper også norske og internasjonale klienter med å løse komplekse problemer og utfordringer knyttet til bruk, beskyttelse og kommersialisering av personopplysninger og annen virksomhetkritisk data.

- Et hav av muligheter

Som advokatfullmektig i Thommessen kommer Kristine til å jobbe mye med personvern og IT-kontrakter.

- Det kan for eksempel være å bistå med personvernrettslige vurderinger når det gjelder fusjoner av selskaper. Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på arbeidslivet for fult, og håper selvfølgelig på å gjøre meg fortjent til en del ansvar når tiden er moden for det, forteller Kristine, som allerede før oppstart har blitt godt kjent med teamet.

- Teamet i arbeidsgruppen teknologi og personvern er en veldig inkluderende og fin gjeng! Jeg har vært heldig som har fått lov til å bli invitert på flere arrangementer etter endt trainee-opphold, og jeg har fått være med på Teams-møter under koronapandemien. Det er en meget dyktig gruppe med god humor og positivitet. Teamet får meg til å føle meg veldig velkommen, og jeg gleder meg til å lære mer av dem, sier Kristine, og fortsetter:

- Thommessen er et firma med høy faglig kompetanse. Avgjørende for mitt valg av arbeidssted, var at jeg i forbindelse med ThommessenAkademiet og trainee-oppholdet ble kjent med veldig mange flinke og hyggelige mennesker. Dessuten fikk jeg innblikk i det hav av muligheter som ligger hos et av landets største og beste advokatfirmaer.

SE VIDEO: Espen Werring og Nikolai Rekman fra teknologi- og personvernavdelingen forteller om hvordan det er å jobbe med teknologi og digitalisering i Thommessen (video: Innorett).

Aktuelt