ThommessenFlow Finn folk
Studentnytt

Fra Thommessen­Akademiet til drømmejobben

Ny 44505

Nanette Arvesen var deltaker første gang ThommessenAkademiet ble arrangert i 2012. I dag er hun senioradvokat i M&A og selskapsrett, og takker ThommessenAkademiet for at hun fikk drømmejobben.

Siste dagen som trainee i Thommessen fikk Nanette høre om et helt nytt studentprogram. Hun meldte sin interesse og ble tatt opp som en del av det første ThommessenAkademiet-kullet. Programmet strekker seg over to semestre, men det betyr ikke at du nødvendigvis knytter deg til Thommessen for hele perioden.

– Jeg husker at jeg lurte på om jeg måtte binde meg til Thommessen ved å delta i programmet, noe jeg ikke var klar for så tidlig i studiene. Jeg fikk fort klarhet i at det ikke stemte. Jeg hadde traineeopphold hos flere andre forretningsadvokatfirmaer i løpet av perioden, forteller Nanette.

Likevel var det noe ved Thommessen som festet seg.

– Da jeg begynte å tenke på hvor jeg ville jobbe, sto Thommessen øverst på listen. Jeg hadde fått et godt inntrykk av firmaet gjennom både traineeperioden og ThommessenAkademiet, og programmet ga meg en fot innenfor ved at jeg hadde fått et godt forhold til mine to mentorer, sier Nanette.

Tør å ta sjansen!

Ikke bare hadde Nanette fått et godt inntrykk av firmaet gjennom ThommessenAkademiet, men vi hadde også fått et godt inntrykk av Nanette. Hun fikk derfor tilbud om å starte som advokatfullmektig hos oss etter studiene.

Jeg begynte egentlig i en annen avdeling, men heldigvis ble jeg kapret over til M&A og kapitalmarkeder, og det har vært perfekt match. Nanette Arvesen
Senioradvokat
Ny 44479

Nanette jobber fortsatt i samme avdeling, og bistår norske og internasjonale aktører med fusjoner og oppkjøp, børsnoteringer og kapitalmarkedstransaksjoner. Hennes beste råd til studenter som ønsker seg en karriere innen forretningsjus er å tørre å ta sjansen på å søke traineeplass eller programmer som ThommessenAkademiet.

– Mange studenter har nok en forestilling om at man må være «sykt flink» for å få traineeplass eller bli tatt opp til et av studentprogrammene hos de store forretningsadvokatfirmaene. Ja, karakterer betyr noe, men det finnes også andre måter å skille seg ut på. Gode karakterer betyr ikke automatisk at du blir en god forretningsadvokat. Det at du er en god prosjektleder eller at du viser interesse for klientenes virksomhet er også viktige egenskaper.

ThommessenAkademiet

Hvert år tar vi opp et kull med ti nye studenter som vi følger tett over to semestre.

  • Tre faglige og sosiale samlinger som alle strekker seg over to dager,
  • Du får prøve deg i praksis på blant annet forhandlinger og prosedyre, løse spennende caseoppgaver sammen med de andre deltakerne og lære om spennende tema innen forretningsjus av våre dyktige advokater.
  • Alle deltakere i ThommessenAkademiet får tett oppfølging av en egen mentor. Du får også et traineeopphold og tilbud om skriveplass i våre lokaler.
  • ThommessenAkademiet er for studenter som skal begynne på 2. semester, 3. avdeling eller 1. semester, 4. avdeling.
  • Opptaket til ThommessenAkademiet starter på våren. Intervjuene vil foregå i juni, og selve programmet har oppstart i oktober.
  • Vi tar imot søknader fra studenter ved alle universitetene, og dekker reise og overnatting for deg som kommer fra Bergen eller Tromsø.

Kontaktperson