ThommessenFlow Finn folk
Firmanytt

Etablerer investornettverk for sjømat

Getty Images 1253853268

Venture-selskapet Hatch Blue inngår strategisk samarbeidsavtale med Thommessen for å etablere et investornettverk for sjømat og havbruk. Målet er å tiltrekke seg flere investorer til en sterkt voksende sjømatsektor.

- Vi ønsker å tilby investorer muligheten til å være med å bygge Norges nye ledende teknologisektor, sier Tanja Hoel, leder av Hatch Innovation services.

- Norge har allerede en ledende sjømatposisjon, og vi har alle forutsetninger for å bygge opp en sterk teknologibransje, fortsetter hun.

Hatch bistår allerede investorer globalt med å bygge opp investeringsstrategier og portefølje på akvakultur. Nå håper de at deres erfaring kan være med å inspirere flere norske investorer til å satse på sjømatsektorene.

Mons Alfred Paulsen, partner i Thommessen, melder om en enorm interesse fra investorer til sjømat- og havbrukssektoren.

- Merkur Markets setter sjømatrekord på Oslo Børs, og vi ser en spennende utvikling av nye teknologiselskaper som nå etablerer seg her i Norge. Vi håper at dette samarbeidet kan bidra til å tiltrekke mer privat kapital inn i en bransje hvor Norge har globale komparative fortrinn på, forteller han.

Bilde Thommessen

F.v. Rune Ulriksen Steinsland (Tommessen), Tanja Hoel (Hatch Blue) og Mons Alfred Paulsen (Thommessen).

Arrangerer investormøter

Nettverket skal arrangere en rekke investormøter i alle de største byene i Norge. Først ut er Bergen før jul, deretter går turen til Stavanger, Oslo, Trondheim og Tromsø.

- Vi er svært fornøyd med å bruke kompetansen og nettverket til Thommessen til å etablere dette nettverket. Hatch har etablert seg som en venture-selskap i havbruk, og vi ønsker oss flere investorer fra Norge til sektoren, sier Carsten Krome, co-founder og Managing Partner i Hatch.

Hatch har over tusen selskaper i sin database, og får ukentlig henvendelser fra nye, interessante teknologiselskaper.

- Vi håper å kunne bidra med vår venture-erfaring, og få flere investorer til å utforske investeringsmuligheter i et sterkt voksende akvakulturmarked, forteller Krome.

Dette er Hatch

  • Hatch ble etablert i 2017
  • Hatch jobber for en bærekraftig akvakultur globalt, og har som visjon å oppnå minst mulig fotavtrykk fra sjømatproduksjon
  • Hatch består av tre enheter: et fond, en enhet for innovasjonstjenester og et akseleratorprogram for oppstartsselskaper
  • Hatch har kontorer på Hawaii, i Norge og i Singapore

Kontaktpersoner

Aktuelt